Wandelen op Karpathos

Vind jij het leuk om te wandelen in een mooie, rustige en bergachtige omgeving? Dan moet je echt naar Karpathos gaan want je kunt daar fantastisch wandelen!

Op het eiland zijn diverse wandelroutes uitgezet maar helaas zijn ze niet allemaal even goed onderhouden. De routes worden aangegeven met rode pijlachtige borden (zie foto).

Wandelroutes Karpathos

Een uitkomst is om te gaan wandelen met behulp van een wandel-GPS en de routes te downloaden via Wikiloc.

Vanuit Karpathos-stad maak je een prachtige wandeling naar de kustplaats Amoopi. Als je er dan eenmaal bent dan kun je heerlijk afkoelen in de kistalheldere zee! Hoe fijn is dat?

Wandelen naar de top

Het is zeker mogelijk en een echte aanrader om naar de top (1215 meter) van de hoogste berg (Kali Limni) van Karpathos te wandelen. Een mooi startpunt is de groene oase Adia aan de westkust. Je loopt eerst door een kloof waarna de beklimming kan gaan beginnen. Het is een mooie wandeling die je zeker niet mag missen.

Een andere mogelijkheid om naar de top te wandelen is om vanuit het bergdorpje Volada richting 'Kali Limni' te rijden. Dit is werkelijk een prachtige route door de bergen met adembenemende vergezichten. De wandelroute naar de top begint bij de taverne Kali Kardia en in ruim 1,5 uur wandelen zul je de top bereiken. De route is goed te doen en niet heel erg zwaar mist je wel een redelijke conditie hebt want je moet natuurlijk ook weer terug.

Wandelen op Saria

Saria is een klein eilandje en ligt net boven Karpathos. Op dit eilandje wonen geen mensen meer en heeft een adembenemende natuur. Het hele eilandje is beschermd natuurgebied (natuurpark Noord-Karpathos -Saria). Bij dit natuurgebied behoort dus ook het noordelijke gedeelte van Karpathos.

Het wandelen is hier dus heel leuk. Zeker als je van een mooie natuur en rust houdt. De wandeling door de kloof maakte echt indruk op ons. Wij hebben er enorm genoten en deze wandeling was een hoogtepunt van onze vakantie op Karpathos!

Wandelen op Saria

Wandelen rond Olympos

Olympos ligt helemaal in het noorden van Karpathos en is een ideaal startpunt voor mooie wandelingen. Vanuit Olympos zijn diverse wandelroutes uitgezet variƫrend van 4 tot maar liefst 16 kilometer. De route van 16 kilometer loopt helemaal naar het bergdorpje Spoa. Een echte aanrader voor de fanatieke wandelaar.

Aanbiedingen Karpathos

Aanbiedingen bij TUI

Voor een voordelige prijs naar Karpathos? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!

Meer info

Auto huren Karpathos

Sunny Cars

Wil je lekker met een auto het eiland rond? Voorkom teleurstellingen en huur nog voor je vakantie begint!

Meer info

Excursies op Karpathos

Excursies op Karpathos bij Get Your Guid

Ontdekt Karpathos tijdens een onvergetelijke excursie! Check de excursies bij Get Your Guide!

Meer info

Reisgids over Karpathos

Reisgidsen over Karpathos

Wil jij de mooiste plekjes zien van het eiland Karpathos? Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info

Reisgids Karpathos:

Met een reisgids over Karpathos ga je goed voorbereid op vakantie. Wij ontdekten via een reisgids veel leuke plekjes die zeker de moeite waren om te bezoeken, echt een aanrader!

reisgids Karpathos