Praktische info over Karpathos

Karpathos is onderdeel van de eilandengroep Dodekanessos. Deze eilandengroep bestaat uit in totaal twaalf eilanden. Van deze eilandengroep is alleen Rhodos groter qua oppervlakte. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 300 km2 en de kustlijn bedraagt 160 kilometer. Karpathos bestaat voornamelijk uit bergen met als hoogste berg de 1215 meter hoge Kali Limni.

Landschap Karpathos

Op Karpathos wonen ongeveer 6000 mensen. In de jaren negentig waren er dit veel meer namelijk 20.000. Veel inwoners zijn vertrokken naar Amerika omdat er in die tijd weinig werk was op het eiland. Door de toename van het aantal toeristen komen er veel voormalige inwoners terug. In augustus komen er veel Gieken uit Amerika op vakantie en de bewoners van Karpathos noemen deze groep grappend Frisbees.

Auto huren op Karpathos

Karpathos kun je het beste verkennen met een auto. De bussen rijden namelijk onregelmatig en komen niet overal. Lees verder over een auto huren op Karpathos!

TIP: Online auto huren bij Sunny Cars

Sunny CarsOnline een auto huren doe je heel voordelig en gemakkelijk bij Sunny Cars. Huur je auto nog voor je vakantie begint, zo ben je tijdens je vakantie zeker van de auto van jouw keuze. En bij Sunny Cars huur je een auto all inclusive, en dat is wel zo fijn: ongelimiteerde kilometers, schade- en diefstalverzekering, dekking van banden-, bodem-, dak- en glasschades en meer. Wil je meer weten over de all inclusive formule van Sunny Cars?
Meer info & boeken

Auto huren Karpathos!

Vliegen naar Karpathos

Het is vanaf Schiphol ongeveer 3 uur en 15 minuten vliegen naar Karpathos. TUI fly vliegt twee keer per week op dit eiland en het is meestal een directe vlucht. Dit is natuurlijk erg plezierig want je wilt zo snel mogelijk op dit fraaie eiland zijn.
Lees verder

Taxi’s

Op Karpathos rijden in totaal 18 taxi’s. De taxichauffeurs werken niet met een teller maar alle tarieven liggen vast. Vraag dus van te voren wat het kost als je naar een specifieke plaats op het eiland wilt. Een taxirit van Karpathos-stad naar Ammoopi kost bijvoorbeeld € 8,00. De taxi bestel je bij je hotel of in een restaurant. Maar ook als je langs een weg loopt wordt je regelmatig door een taxichaufeur aangesproken. Dus als je taxi wilt nemen dan zijn er mogelijkheden genoeg.

Openbaar vervoer

Op Karpathos rijden bussen maar deze rijden zeer onregelmatig en zeker niet ook vaak. Vraag daarom aan de buschauffeur of de bus ook terug rijdt als je op je bestemming bent. De busregeling tref je bij de bushaltes maar zijn niet altijd actueel. Zo hebben wij zelf ervaren dat de dienstregeling van een jaar eerder op het bord bij de halte vermeld stond.

Geldautomaten

Op het gehele eiland zijn maar een paar geldautomaten. De geldautomaten bevinden zich in de hoofdstad Karpathos-stad. Overigens kun je in de betere hotels vaak met pin betalen en ook sommige supermarkten hebben de mogelijkheid om met pin te betalen. De banken zijn geopend van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 14.00 uur en op vrijdag tot 13.30 uur.

Geloof

Het geloof op Karpathos is Grieks Orthodox. Op het eiland tref je ongeveer 300 kerken en/of kapellen. De inwoners zijn dus serieus gelovig. Het zeker aan te bevelen om tijdens de vakantie een dienst bij te wonen en dat mag ook gerust. Let wel op hoe je dan gekleed gaat. De diensten zijn op zondagen meestal van 8.00 tot 10.00 uur.

Kerkjes op Karpathos

Toiletpapier

Op Karpathos mag je geen toiletpapier of ander papier door het toilet spoelen. De afvoerbuizen zijn op dit eiland en eigenlijk in heel Griekenland veel smaller dan bijvoorbeeld in Nederland of België. In ieder toilet staat daarom en afvalemmertje waarin je het papier in kunt deponeren.

Fooien

Een fooi geven wordt op Karpathos erg op prijs gesteld. Je gaat er natuurlijk zelf over en de service en kwaliteit moeten natuurlijk goed zijn maar als indicatie kun je 5 tot 10% aanhouden.

Met de boot vanaf Rhodos

Je kunt Karpathos ook vanaf Rhodos bereiken. Het is wel een een tochtje van ongeveer 5,5 uur varen.

Belangrijke telefoonnummers

Natuurlijk hoop je dat je alleen maar geniet tijden deze vakantie. In geval van nood is het goed te weten dat je ook hier het internationale noodnummer 112 kunt bellen. De hulpdiensten zijn tevens te bereiken op:

Politie: (0030) 22450 - 22222
Brandweer: (0030) 22450 - 22199
Ziekenhuis: (0030) 22450 - 22228

Vrij kamperen

Op Karpathos is het officieel niet toegestaan om vrij te kamperen. Uiteraard mag je op een privé terrein met toestemming van de eigenaar wel een tent op zetten.

Aanbiedingen Karpathos

Aanbiedingen bij TUI

Voor een voordelige prijs naar Karpathos? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!

Meer info

Auto huren Karpathos

Sunny Cars

Wil je lekker met een auto het eiland rond? Voorkom teleurstellingen en huur nog voor je vakantie begint!

Meer info

Excursies op Karpathos

Excursies op Karpathos bij Get Your Guid

Ontdekt Karpathos tijdens een onvergetelijke excursie! Check de excursies bij Get Your Guide!

Meer info

Reisgids over Karpathos

Reisgidsen over Karpathos

Wil jij de mooiste plekjes zien van het eiland Karpathos? Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info

Reisgids Karpathos:

Met een reisgids over Karpathos ga je goed voorbereid op vakantie. Wij ontdekten via een reisgids veel leuke plekjes die zeker de moeite waren om te bezoeken, echt een aanrader!

reisgids Karpathos