Landschap

Het landschap van Karpathos is zeer afwisselend en bestaat uit onder andere bergen, kustgebieden, valleien, baaien en prachtige stranden. Helemaal in het zuiden van het eiland tref je een kleine vlakte. In dit gebied bevindt zich het vliegveld. Het noorden van het eiland heeft een ruig landschap en het is er behoorlijk leeg. In het zuiden van het eiland wonen de meeste mensen en het is er veel waterrijker. Karpathos is een relatief ongerept eiland en biedt een prachtige natuurlijke omgeving voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Strand Lefkos KarpathosOp deze foto kun je heel goed het ruige landschap van Karpathos zien.

Bergachtig landschap

Karpathos is gezegend met een bergachtig landschap. De bergen zijn bedekt met dennen- en cipresbossen, waaronder ook veel wilde bloemen en kruiden groeien. De hoogste berg van het eiland is de Kali Limni (1215 meter hoog). Hou je van wandelen dan is het een echte aanrader om naar de top te wandelen. Het is wel een pittige wandeling maar de beloning is groot want het uitzicht over de Egeïsche Zee is fantastisch. Neem wel voldoende water en drinken mee en start met de wandeling vroeg in de ochtend. Je kunt het beste starten bij Taverna Kali Limni - Kali Kardiá. Het is dan ongeveer 1,5 uur wandelen naar de top. Na de wandeling heb je natuurlijk honger en kun je eventueel wat eten bij de taverna. Het eten is daar heel goed en de bediening buitengewoon vriendelijk.

Ruige kust

Karpathos heeft een kustlengte van maar liefst 160 kilometer. Je treft er schitterende baaien en mooi zand- en kiezelstranden. Wist je dat Apella Beach het mooiste strand van de Middellandse Zee is? Wij zijn zelf met de auto naar dit strand gegaan maar je kunt er ook met de boot komen. Het strand ligt behoorlijk afgelegen en het is er qua natuur schitterend.

Kustlijn KarpathosDe kust op Karpathos is ruig en ongerept.

Activiteiten

Het landschap van Karpathos is zeer gevarieerd en biedt goede mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten. Langs de kustlijn en door de bergen bevinden zich mooie wandelpaden. Je geniet tijdens het wandelen zeker van de prachtige uitzichten en de fraaie natuur. Als je wilt gaan fietsen op Karpathos dan heb je door het bergachtige landschap wel een goede conditie nodig. We hebben zelf niet gefietst maar het kan uiteraard wel.

Aanbiedingen Karpathos

Aanbiedingen bij TUI

Voor een voordelige prijs naar Karpathos? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!

Meer info

Auto huren Karpathos

Sunny Cars

Wil je lekker met een auto het eiland rond? Voorkom teleurstellingen en huur nog voor je vakantie begint!

Meer info

Aanbiedingen Karpathos

Goedkope vakantie naar Karpathos

Ontdek Karpathos tijdens een onvergetelijke vakantie! Check de vakanties bij Vakantie Discounter!

Meer info

Reisgids over Karpathos

Reisgidsen over Karpathos

Wil jij de mooiste plekjes zien van het eiland Karpathos? Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info

Theros Luxury Villa's Eliza Was Here

Privézwembad!

TIP Zoek jij een fijne vakantievilla op Karpathos? Dit adresje delen we graag met je. De villa's van Ciel Boutique Villas zijn super de luxe en zien er prachtig uit! Bovendien hebben ze een privé zwembad dus je hoeft nooit ver weg voor een verfrissende duik. Beoordeeld met een 9.0!
Meer info & Direct boeken

Reisgids Karpathos

reisgids Karpathos

TIP Met een reisgids over Karpathos ga je goed voorbereid op vakantie. Wij ontdekten via een reisgids veel leuke plekjes die zeker de moeite waren om te bezoeken, echt een aanrader! Meer info & Bestellen