Natuur op Karpathos

Het Griekse eiland Karpathos is gezegend met een ongerepte en ruige natuur. Karpathos is een bergachtig eiland en langs de kust tref je er schitterende baaien en fraaie stranden. Het Griekse eiland is voor wandelaars en rustzoekers echt een pareltje. Bezoek als natuurliefhebber zeker ook het onbewoonde eilandje Saria ten noorden van Karpathos. Tijdens je vakantie op Karpathos kom je helemaal tot rust. De vergezichten die je er ziet zijn onbeschrijfelijk mooi. Kijk maar eens naar onderstaande foto.

Natuur KarpathosDe natuur op Karpathos is schitterend. Deze foto maakten we tijdens het wandelen in de bergen.

Geen massatoerisme

Het eiland wordt gelukkig niet overlopen door toeristen. Het is er veel rustiger dan het buureiland Rhodos. De meeste toeristen zie je in de hoofdstad Pigadia en de kustplaats Amoopi. Op de rest van het eiland is het meestal rustig zodat je optimaal kunt genieten van de natuur en het ruige landschap. We hebben zelf door de bergen gereden van Karpathos-stad naar Olympos en kwamen onderweg bijna niemand tegen. Deze route door de bergen kunnen we je van harte aanbevelen. Je krijgt tijdens deze rit een goed beeld van de indrukwekkende natuur van het het eiland. Het afgelegen bergdorpje Olympos is ook zeker het bezoeken meer dan waard.

Landschap

Het landschap van Karpathos is voornamelijk bergachtig. Je geniet tijdens het wandelen op het eiland van prachtige vergezichten en de indrukwekkende natuur. Lees verder

Apella BeachApella Beach heeft een magnifieke ligging. Toen wij het mooiste strand van de Middellandse Zee bezochten was er helemaal niemand.

Mediterrane monniksrob

Op Karpathos leeft de zogenaamde mediterrane monniksrob. De mediterrane monniksrob of gewone monniksrob is familie van de zeehond. De mediterrane monniksrob is een zeldzaam dier. Er leven nog maar enkele honderden exemplaren wereldwijd. In het noorden van Karpathos bij het eilandje Saria leven enkele tientallen mediterrane monniksrobben.

Vogels

In het noorden van Karpathos zijn meer dan veertig vogelsoorten gespot. Veel van deze vogelsoorten zijn beschermd. De volgende vogels kun je onder andere op het Griekse eiland zien:
 • Aziatische steenpatrijs
 • havikarend
 • arendbuizerd
 • Eleonora's valk
 • slechtvalk
 • Adouins meeuw 

Flora

De flora van Karpathos komt grotendeels overeen met de flora van Kreta. Wist je dat op Karpathos de bloemen en planten groeien en bloeien in de lente en winter? In de zomer gaan de meeste planten in een zogenaamde zomerslaap. Het regent in de zomer namelijk amper op het zonovergoten eiland.

Flora KarpathosDe planten groeien op Karpathos in de zomer niet.

Reptielen

Op Karpathos leven unieke salamanders. De Egeïsche landsalamander komt namelijk bijna nergens meer voor op de wereld. Je tref deze salamander alleen nog op Karpathos, Saria, Kastellorizo en Kassos. En de Karpathosmeerkikker zie je alleen nog maar op Karpathos. Andere reptielen die je tijdens het wandelen op het eiland tegen kunt komen zijn:
 • ringslag
 • Coluber jugularis
 • Kaspische toornslang
 • slangenoogskink
 • naaktvingergekko
 • Kaspische toornslang

Grotten

In het noorden van Karpathos tref je een aantal grotten. In deze grotten leven een aantal unieke dieren zoals verschillende soorten pissebedden, de endemische krekelsoort Discoptila kinzelbach, kerkuien, vleermuizen en veldspitsmuizen. In een grot bij Olympos leeft de de Savi's dwergvleermuis.

Aanbiedingen Karpathos

Aanbiedingen bij TUI

Voor een voordelige prijs naar Karpathos? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!

Meer info

Auto huren Karpathos

Sunny Cars

Wil je lekker met een auto het eiland rond? Voorkom teleurstellingen en huur nog voor je vakantie begint!

Meer info

Aanbiedingen Karpathos

Goedkope vakantie naar Karpathos

Ontdek Karpathos tijdens een onvergetelijke vakantie! Check de vakanties bij Vakantie Discounter!

Meer info

Reisgids over Karpathos

Reisgidsen over Karpathos

Wil jij de mooiste plekjes zien van het eiland Karpathos? Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info

Theros Luxury Villa's Eliza Was Here

Privézwembad!

TIP Zoek jij een fijne vakantievilla op Karpathos? Dit adresje delen we graag met je. De villa's van Ciel Boutique Villas zijn super de luxe en zien er prachtig uit! Bovendien hebben ze een privé zwembad dus je hoeft nooit ver weg voor een verfrissende duik. Beoordeeld met een 9.0!
Meer info & Direct boeken

Reisgids Karpathos

reisgids Karpathos

TIP Met een reisgids over Karpathos ga je goed voorbereid op vakantie. Wij ontdekten via een reisgids veel leuke plekjes die zeker de moeite waren om te bezoeken, echt een aanrader! Meer info & Bestellen