Karpathos-stad (Pigadia)

Karpathos-stad is de gezellige hoofdstad van Karpathos en heeft een lange boulevard. Aan deze boulevard tref je behoorlijk wat tavernen, bars en terrasjes. Het is de beste plaats van het eiland om uit te gaan. 's Avonds mogen er geen auto’s op de boulevard rijden wat natuurlijk erg prettig is. In Pigadia wonen ongeveer 3000 mensen.

Karpathos-stadKarpathos-stad heeft een fraaie ligging aan een baai. Vanuit de haven worden er leuke excursies georganiseerd.

Je treft bij de boulevard de grootste haven van het eiland. Vanuit deze haven worden er diverse bootexcursies georganiseerd. Je kunt bijvoorbeeld met de boot naar het authentieke dorpje Olympos varen. Om in Olympos te komen vaar je ongeveer 60 minuten met de boot en het laatste stukje moet je ook nog ongeveer 20 minuten met de bus mee. De veerboot naar Rhodos vertrekt ook dagelijks vanuit deze haven.

Tevens vertrekken er vanaf de haven 's ochtends boten naar de diverse stranden aan de oostkant van het eiland. Deze stranden zijn vaak ook met de auto te bereiken. De route met de auto naar een dergelijk strand is zeer indrukwekkend. In dit bergachtige landschap is het leuk auto rijden en de wegen zijn van een goede kwaliteit.

Strand Karpathos-stadWat heeft dit strand bij Karpathos-stad een fantastische ligging. Het uitzicht naar het bergachtige landschap is zeer fraai.

Het strand van Karpathos-stad is maar liefst twee kilometer lang. Het spreekt voor zich dat aan dit strand mooie hotels liggen.

Het centrum van Karpathos-stad bevindt zich bij de boulevard. De winkelstraat ligt net een niveau hoger dan de boulevard. Vanuit de boulevard loop je zo het centrum in. Het is toch nog best een groot centrum met vele leuke winkeltjes. Je kunt er voornamelijk souvenirs kopen voor bijvoorbeeld het thuisfront. In deze winkelstraat zijn ook verschillende terrassen en tavernen. Het oogt allemaal reuze gezellig en je kunt bijna overal heerlijk eten!

Hotels in Pigadia

Langs de hoofdweg die richting het bergdorpje Aperi loopt liggen de meeste hotels waaronder ook twee 5-sterren hotels. Ons favoriete hotel Alimounda Mar tref je direct aan een fraai twee kilometer lang zandstrand. De hotels liggen niet direct aan de hoofdweg maar zijn vaak met een zijstraatje te bereiken. Langs deze weg zijn ook vele restaurants, kleine supermarkten en autoverhuurbedrijven gevestigd.

Aanbiedingen Karpathos

Aanbiedingen bij TUI

Voor een voordelige prijs naar Karpathos? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!

Meer info

Auto huren Karpathos

Sunny Cars

Wil je lekker met een auto het eiland rond? Voorkom teleurstellingen en huur nog voor je vakantie begint!

Meer info

Excursies op Karpathos

Excursies op Karpathos bij Get Your Guid

Ontdekt Karpathos tijdens een onvergetelijke excursie! Check de excursies bij Get Your Guide!

Meer info

Reisgids over Karpathos

Reisgidsen over Karpathos

Wil jij de mooiste plekjes zien van het eiland Karpathos? Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info

Theros Luxury Villa's Eliza Was Here

TIP Zoek jij een fijne vakantievilla op Karpathos? Dit adresje delen we graag met je. De villa's van Ciel Boutique Villas zijn super de luxe en zien er prachtig uit! Bovendien hebben ze een privé zwembad dus je hoeft nooit ver weg voor een verfrissende duik.
Meer info & Direct boeken

Reisgids Karpathos

reisgids Karpathos

TIP Met een reisgids over Karpathos ga je goed voorbereid op vakantie. Wij ontdekten via een reisgids veel leuke plekjes die zeker de moeite waren om te bezoeken, echt een aanrader! Meer info & Bestellen