Aperi

Aperi is een bergdorpje op het Griekse eiland Karpathos. Het dorpje ligt heel fraai op ongeveer 320 meter hoogte aan de voet van de berg Hamali. De directe omgeving van het Aperi oogt behoorlijk groen. Tijdens ons bezoek aan Aperi vielen ons de schitterende en goed onderhouden herenhuizen op. Mooi om te zien!

AperiIn het het bergdorpje Aperi wonen ongeveer 500 mensen.

Met de auto naar Aperi

De route met de auto van Karpathos-stad naar Aperi is schitterend. Het lijkt wel of je op weg bent naar een bergdorpje in Oostenrijk. Het is er dus behoorlijk ruig en bergachtig. Het bergdorpje ligt op ongeveer 7 kilometer ten noorden van de hoofdstad Pigadia. Het is met de auto ongeveer 15 minuten rijden vanaf de hoofdstad. Vanuit Aperi kun je doorrijden naar het dorpje Volada. Een ander interessant bergdorpje wat net iets verder in de bergen ligt.

Wandelen

In Aperi en omgeving is het wat groener dan op de rest van het eiland. Dit komt omdat er door het dorp een bergstroom loopt. Aperi is een mooi startpunt om te gaan wandelen. Het is echt een aanrader om van Aperi naar de zandstranden van Kyra Panagia en Achata te wandelen.

Herenhuizen in AperiIn Aperi tref je fraaie en goed onderhouden herenhuizen.

Geschiedenis

Aperi is in de middeleeuwen zo gebouwd dat het vanuit de zee niet te zien was. Zo werd voorkomen dat het dorp door piraten werd aangevallen. Wist je dat Aperi tussen 1700 en 1852 de hoofdstad van het eiland was? Heden ten dage is de hoofdstad van het eiland Pigadia. Leuk om te vermelden is dat op deze plek al meer dan 3000 jaar mensen wonen. Het is dus vast en zeker een fijne omgeving om te wonen en leven.

Bisschop

De aartsbisschop van Karpathos is gevestigd in Aperi. De bisschopskerk (Metropolis van Karpathos en Kassos) moet je ook echt even gaan bezoeken. De schitterende kerk is gebouwd in de 18e eeuw.

Vakantievilla in AperiVakantievilla in Aperi.

Hoeveel mensen wonen er in Aperi?

In Aperi wonen ongeveer 500 mensen. Dit is voor Karpathos best veel. In de meeste dorpen op het eiland wonen namelijk veel minder mensen. In Aperi staan veel vakantievilla's van rijke inwoners van Karpathos. Deze inwoners wonen in de winter vaak in Amerika en komen dan in de zomermaanden naar hun vakantievilla in Aperi.

Aanbiedingen Karpathos

Aanbiedingen bij TUI

Voor een voordelige prijs naar Karpathos? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!

Meer info

Auto huren Karpathos

Sunny Cars

Wil je lekker met een auto het eiland rond? Voorkom teleurstellingen en huur nog voor je vakantie begint!

Meer info

Aanbiedingen Karpathos

Goedkope vakantie naar Karpathos

Ontdek Karpathos tijdens een onvergetelijke vakantie! Check de vakanties bij Vakantie Discounter!

Meer info

Reisgids over Karpathos

Reisgidsen over Karpathos

Wil jij de mooiste plekjes zien van het eiland Karpathos? Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info

Theros Luxury Villa's Eliza Was Here

Privézwembad!

TIP Zoek jij een fijne vakantievilla op Karpathos? Dit adresje delen we graag met je. De villa's van Ciel Boutique Villas zijn super de luxe en zien er prachtig uit! Bovendien hebben ze een privé zwembad dus je hoeft nooit ver weg voor een verfrissende duik. Beoordeeld met een 9.0!
Meer info & Direct boeken

Reisgids Karpathos

reisgids Karpathos

TIP Met een reisgids over Karpathos ga je goed voorbereid op vakantie. Wij ontdekten via een reisgids veel leuke plekjes die zeker de moeite waren om te bezoeken, echt een aanrader! Meer info & Bestellen