Bezienswaardigheden op Karpathos

Op Karpathos zijn een aantal leuke bezienswaardigheden te bekijken. Hieronder tref je een selectie van de leukste bezienswaardigheden op het eiland.

Kerken en kapelletjes

Op Karpathos zijn in totaal meer dan 300 kerken en kapelletjes. Ze zijn ook bijna allemaal opengesteld voor geïnteresseerden. De kerken en kapelletjes zijn zeer goed onderhouden en het is dan ook zeer de moeite waard om een kerk of kapel van binnen te bekijken of een kaarsje op te steken.

Kapel Karpathos-stadOp het eiland tref je meer dan 300 kerken en kapelletjes. Deze kapel en begraafplaats bevindt zich vlakbij de boulevard van Karpathos-stad.

Bijzondere kerken

De mooiste kerk die wij gezien hebben is de kerk in Pyles. Natuurlijk zijn wij niet in alle 300 kerken en kapelletjes geweest dus wellicht zijn er nog mooiere. Een bijzondere kerk op het eiland is de Cave Church of Sint Luka. Deze kerk is gebouwd in een grot en was in de 16e eeuw een beschermplek voor de inwoners tegen piraten. In de kerk zie je helder gekleurde muur- en plafondschilderingen, deze zijn prachtig bewaard gebleven.

De inwoners van Karpathos besteden zeer veel aandacht aan de begraafplaatsen. Deze zien er zo mooi uit en hebben vaak ook een prachtige ligging. In Karpathos-stad heb je aan het einde van de boulevard en dan nog een stukje klauteren een zeer fraaie begraafplaats. Ga hier zeker even kijken.

Olympos

Olympos is een bergdorpje en ligt op ongeveer 300 meter hoogte. Hier lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Door de isolatie van het dorpje zijn oude tradities en gebruiken in stand gebleven. Oudere vrouwen lopen bijvoorbeeld allemaal in klederdracht.

Sinds enkele jaren is het mogelijk om Olympos te bereiken met een auto maar de meeste toeristen komen met de boot. Het is echt een aanrader om een bezoek te brengen aan dit authentieke dorpje. Je zult zeer onder de indruk zijn. Lees verder

Archeologisch Museum Karpathos

Wil je graag meer weten over de rijke geschiedenis van Karpathos? Bezoek dan zeker het Archeologisch Museum Karpathos in Pigadia! Het museum tref je vlakbij de boulevard. In het museum zijn allerlei mooie vondsten te bekijken uit verschillende tijden. De omvangrijke collectie bestaat onder andere uit potten, grafstenen en beelden uit de tijd van de antieke steden zoals Possideion en Vrykous. Voor liefhebbers is het bezoeken van dit museum een echte aanrader. Je leert er veel over de geschiedenis van Karpathos.

Archeologisch Museum KarpathosHet Archeologisch Museum Karpathos.

Outdoor Agriculture Museum Pyles

In het groene bergdorpje Piles tref je het Outdoor Agriculture Museum Pyles. Dit kleine agrarische openluchtmuseum is zeker een bezoekje waard. Het museum tref je aan de rand van Piles. Je kunt voor het museum gemakkelijk je auto kwijt en als je er uitgekeken bent loop je zo het dorpje in. Breng dan meteen een bezoekje aan de kerk van Piles want die is prachtig vooral van binnen!

Archeologisch Musuem Arkassa

In Arkassa tref je het Archeologisch Musuem Arkassa. Als je een bezoekje brengt aan Arkassa dan mag een bezoekje aan dit museum zeker niet ontbreken.

Mesochori

Het plaatsje Mesochori is zelf ook een echte bezienswaardigheid! Ga je naar Karpathos op vakantie dan moet je dit dorpje zeker gaan bekijken. Het dorp is wel een stuk gemakkelijker te bereiken dan bijvoorbeeld Olympos. De auto parkeer je in het begin van het dorp. Het dorp zelf is helemaal autovrij. Door het dorp lopen allemaal smalle straatjes en trappen zorgen voor alle verbindingen tussen de straatjes. Het is echt leuk om hier even te wandelen en te genieten van dit prachtige dorpje.

Volkenkundig Museum Othos

Het Volkenkundig Museum ligt in het hoogst gelegen dorp van Karpathos en dat is Othos op 510 meter hoogte. Let op dat je het museum niet voorbij loopt want het is gehuisvest in een gewoon huis in het centrum van Othos. We konden het museum in eerste instantie niet vinden terwijl we er al twee keer langs gelopen waren. Je treft het museum vlakbij de kerk aan de rand van het centrum.

In het museum kun je onder andere gebruiksvoorwerpen bekijken die vroeger op Karpathos gebruikt werden. Ben je in Othos? Kijk dan even of het museum is geopend want het zeker interessant om even een bezoekje te brengen aan dit folklore museum.

Aanbiedingen Karpathos

Aanbiedingen bij TUI

Voor een voordelige prijs naar Karpathos? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!

Meer info

Auto huren Karpathos

Sunny Cars

Wil je lekker met een auto het eiland rond? Voorkom teleurstellingen en huur nog voor je vakantie begint!

Meer info

Excursies op Karpathos

Excursies op Karpathos bij Get Your Guid

Ontdekt Karpathos tijdens een onvergetelijke excursie! Check de excursies bij Get Your Guide!

Meer info

Reisgids over Karpathos

Reisgidsen over Karpathos

Wil jij de mooiste plekjes zien van het eiland Karpathos? Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info

Theros Luxury Villa's Eliza Was Here

Aanbieding!

TIP Zoek jij een fijne vakantievilla op Karpathos? Dit adresje delen we graag met je. De villa's van Ciel Boutique Villas zijn super de luxe en zien er prachtig uit! Bovendien hebben ze een priv├ę zwembad dus je hoeft nooit ver weg voor een verfrissende duik.
Meer info & Direct boeken

Reisgids Karpathos

reisgids Karpathos

TIP Met een reisgids over Karpathos ga je goed voorbereid op vakantie. Wij ontdekten via een reisgids veel leuke plekjes die zeker de moeite waren om te bezoeken, echt een aanrader! Meer info & Bestellen