Activiteiten

Wandelen

Karpathos is een fantastische bestemming om te gaan wandelen. Het is een bergachtig eiland met een ruige en mooie natuur. Je zult onder de indruk zijn van de fraaie vergezichten. Het eiland heeft behoorlijk wat wandelpaden. Het waren vroeger trouwens ezelpaden die nu zijn omgetoverd tot gevarieerde wandelpaden. Het is een zeer rustig eiland om te wandelen en je zult vaak helemaal niemand tegen komen. Lees verder

Wandelen op Karpathos

Windsurfen & Kitesurfen

Karpathos is een uitermate goede bestemming om te surfen. Vooral in het zuiden is het voor surfers goed toeven. Het waait er bijna altijd behoorlijk hard wat voor surfers nartuurlijk erg fijn is. De surfstranden bevinden zich vlakbij het vliegveld. Een populair strand onder de surfers is Afiartis. Het is een mooi en rustig zandstrand met een lengte van ongeveer één kilometer. Het is een kindvriendelijk strand dus de gehele familie mag mee.

De beste plaats om te kitesurfen is Agrillapotamo Beach. Dit is een rustig en fraai gelegen strand en ligt net om de zuidpunt van Karpathos. Hier waait elke dag de perfecte wind om te kitesurfen. Je treft er ook kite- en windsurfcenter (Bigdayz) waar je kitesurflessen kunt volgen. De kitesurfschool is open van mei tot oktober. Dit strand is ook leuk als je niet aan kitesurfen doet. Bij dit strand tref je een taverne om wat te drinken en/of eten.

Bezoek het eilandje Saria

Het onbewoonde eilandje Saria ligt net boven Karpathos en is beschermd natuurgebied. Saria heeft een oppervlakte van zo'n 20 km2 en de hoogste berg op het eiland is 629 meter hoog. De kleinste afstand tussen Karpathos en Saria is slechts 100 meter. Vroeger waren deze twee eilanden met elkaar verbonden. Het eilandje heeft een paar zeer fraaie zandstranden en de natuur is overweldigend.

Op Saria kun je uitermate goed wandelen. Een leuke route is de kloofwandeling vanaf het strand in de Baai van Palatia. Door de kloof klim je geleidelijk naar boven en eenmaal boven kom bij het verlaten dorpje Argos. Als je dan nog een stukje verder loopt kom je uiteindelijk uit bij een witte kapel (Agios Zacharias). Vanaf deze loactie heb je een prachtig uitzicht. Wij hebben deze route zelf gelopen en we waren onder de indruk van de natuur en de prachtige vergezichten. Voor ons was het de mooiste wandeling van de vakantie. Ben je van plan om deze wandeling te maken dan zijn goede wandelschoenen wel aan te raden.

Witte kapel Saria

Duiken

Wist je dat je op Karpathos ook heel goed kunt duiken? Het zicht is door het heldere water zeer goed en er is genoeg te zien zoals mooie kleurrijke vissen en een scheepswrak. In Pigadia tref je een duikschool genaamd 'Karpathos Diving Center'.

Je kunt bij TUI ook een duikexcursie boeken. Het betreft dan een proefduik in de zee bij Castelia Bay. Uiteraard onder professionele begeleiding.

Vind je dit allemaal te spannend dan is het ook mogelijk om een tochtje te maken met Orca de Glasboot. Deze glasboot vertrek vanuit de haven van Karpathos-stad en het tochtje duurt ongeveer 50 minuten. De boot vertrekt ook 's avonds als het donker is voor een extra bijzondere ervaring.

Orca glasboot Karpathos
Snorkelen

Snorkelen is op Karpathos heel leuk om te doen! Het water is super helder en in de zomer is het zeewater lekker warm. Een pak is dan zeker niet nodig. Leuke snorkelspots zijn bijvoorbeeld de stranden bij het kustplaatsje Amoopi en bij het strand Ahata.

Aanbiedingen Karpathos

Aanbiedingen bij TUI

Voor een voordelige prijs naar Karpathos? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!

Meer info

Auto huren Karpathos

Sunny Cars

Wil je lekker met een auto het eiland rond? Voorkom teleurstellingen en huur nog voor je vakantie begint!

Meer info

Excursies op Karpathos

Excursies op Karpathos bij Get Your Guid

Ontdekt Karpathos tijdens een onvergetelijke excursie! Check de excursies bij Get Your Guide!

Meer info

Reisgids over Karpathos

Reisgidsen over Karpathos

Wil jij de mooiste plekjes zien van het eiland Karpathos? Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info